THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

2011. március 18., péntek

Ole Luköie

nem így terveztem de....



szóval Ole Luköie


Tudják, az a dán álom manó. Aki esernyőinek segítségével álmot hoz a gyereknek; kinek szépet, kinek „üreset”. Egy kisfiú álmokkal teli hetét követjük végig napokra lebontva. Mindennap egy újabb kaland. Belegondoltak már abba, hogy az alvás helyhez (ill. remélhetőleg mindenkinek ágyhoz) kötött, álmunkban mégis milyen sokszor valamilyen mocorgást végzünk? Hova sétál ilyenkor az agyunk? Vajon így pihen? Hisz' éber állapotban a mi akaratunknak tesz eleget, azt kell látnia amit mi akarunk látni(!)
Ha ( -VÉGREEEE!!! - kiálthat fel ilyenkor az a kis iroda személyzete odafenn a buksinkban...) pihenni megyünk, a tudat is indul levezeti a feszültséget? Azzal, hogy álmot kreál és arra megy, amerre napközben nem tud?

Elmegy sétálni meg cigizni...szellőztet.
Vagy ha a napunk emlékképeit is használja fel, lehetőséget kap, hogy megmontírozhassa széles vásznon, ő hogyan csinálta volna? Csupa racionalitással... sokszor tapasztaljuk, hogy igencsak valóságosnak tűnnek azok az események, amelyeket álmainkban élünk át (vegyük például, hogy ha üldözőbe vesznek az álmomban, és - hálistennek- felriadok, még érzem az álmomban ért hatások valódiságát, fúúúú mint a mátrixban amikor "miszter enderszon" megkapja azt a csinos fülbemászócskáját a hasába:D)
 kitérő: Anderson=Andersen? hmhmhmhm

Persze az is lehet, hogy néha annyira földhözragadtak vagyunk, hogy kapunk egy olyan kisfilmet, amelyiknek semmi köze nincs az valósághoz, csupán az elemeknek amiből összepakolták azokat. Vehetnénk ezeket akár fenyegető üzeneteknek is, hogy "á-á pajtás...ezt most nagyon nem jól csinálod". De ha belegondolok, sokszor megkérdezed magadtól egy ébredés után, hogy-hogy a viharba álmodhattam ilyen hülyeséget? 

Meg amúgy is...irigy dolog ez az álomfilmgyár. Ha nem írod vagy rajzolod le azonnal az emlékeidet, fél órán belül megsemmisülnek. Van olyan álom ami megmarad, de tulajdonképpen én az ilyen álmaimmal azóta sem tudom, mit kellett volna velük kezdenem. Akták maradnak... 

Ki tudja? egyszer azért az álomközpont megkérdezhetné, hogy nem e akarok velük közös vállalkozást indítani, hogy egy, új szebb és pihentetőbb alvásformát dobhassunk a piacra...de addig még nagyon sokat kellene meditálnom...




u.i.:
és...még valami? Önöknek mondtak olyanokat kiskorukban lefekvés előtt, hogy gondoljanak valami szépre, valami hőn áhítottra, mert akkor majd azzal fognak álmodni?
És amikor nagyobbak vagyunk szüleink miért nem mondják már, hogy álmodj szépeket?

Én a magam részéről is már csak annyit mondok, hogy "jóccakát". ;D





0 megjegyzés: