THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

2011. április 25., hétfő

Közeleg a vég:)

Mi legyen? Mi legyen?? Mi legyen???

Nem nagyon tudok belenyugodni, abba a ténybe, hogy a linót oly módon kellene metszegetni, ahogyan azt a „grafikaialapismeretes” könyvem megírta. Adott a sorozat, amelynek tartalmaznia kell a monotípiát, a magas- és mélynyomtatást...aha…a monotípiától már nem is félek, mert a többiek munkáit látva, már sokkal inkább várom azt, hogy én mit fogok tudni kihozni a dologból. Ezzel a technikával készítettem próbaillusztrációkat a Pöttöm Pannához és a Kishableányhoz.

A hidegtűvel, (amely a mélynyomásos nyomtatási eljárásokhoz tartozik) a Szerencsetündér sárcipője, a Nagyravágyó tű, a Tűzszerszám és a 12en a postakocsin című történeteket fogom megfogalmazni (ebből készen van….őőőőő…három :D). A maradék három képet pedig magas nyomtatással kell megalkotni, ide tartozik a linóleum-, a fa- és papírmetszés. Erre maradnak az Ole Luköie, Bodza-anyóka és (most jut eszembe, hogy eddig nem volt meg a kilencedik mesém, de most impróztam egyet) a Repülőláda.

A problémát az utolsó csoport generálja azzal, hogy elüt a többitől…mármint a linóleum lehetőséget az a színes nyomatok készítésére, azonban ez csak kétfélefajtaképpen lehetséges: több dúc felhasználásával, vagy fázisnyomással. Mind a kettő baromi sok időbe telik. Nekem meg olyan nincs…sose volt. Szóóóóval kitaláltam, hogy mi lenne ha dombor nyomnék (dombornyomás), mert akkor ugyan ki kell metszenem a linóleumot - ezzel pipa a technika – de a nyomatot utólag meglehet színezni akvarellel…éééés VOÁLÁ:D nem lóg ki a többi közül:D

gondoltam ezt én…

dombornyomásos repülő láda:]

0 megjegyzés: